Diş Sağlığı Uzmanı Nasıl Olunur, Maaşları Ne Kadar?

İçindekiler
Diş sağlığı uzmanı nedir? Geleceği parlak olan meslek dallarından diş sağlığı uzmanı ile ilgili iş imkanları başta olmak üzere maaşlarının ne kadar olduğu, olma şartlarının neler olduğu, nasıl olunması gerektiği ve ne iş yaptıkları ile ilgili arama motorlarında sıklıkla sorular sorulmaktadır. Bu makalede diş sağlığı uzmanı ile ilgili bilgilerin tamamına ulaşmak mümkündür.
Diş Sağlığı Uzmanı Nedir?
Diş sağlığı uzmanı nedir? Sorusuna verilecek en genel cevap; insanların çene, diş ve ağız yapılarını inceleyen ve ağız organının standart konseptini bozan çeşitli rahatsızlıkların tedavi sürecini idare eden kişilerdir. Özellikle ağız organının ilgili bölümlerinin problemlerini, diş ile diş eti sorunlarına karşı tedavi ve teşhis etmekle görevli olan kişilerdir.
Diş Sağlığı Uzmanı Ne İş Yapar?
Diş sağlığı uzmanı, üniversitede görmüş oldukları eğitimlerin hemen sonrasında iş yaşamına atılır. Artık, bu andan itibaren diş ve ağız rahatsızlıkları tedavisi ile ilgili çeşitli yöntemleri uygular. Tedavilerin haricinde tanı koyma ile incelemelerde bulunma gibi çeşitli çalışmaları da beraberinde yerine getirir.
Diş sağlığı uzmanı ne iş yapar? Sorusuna verilecek cevaba ek olarak; diş yapısında meydana gelen çeşitli bozukluklar ile dolgu yapma ve çene röntgeni çekme, diş çekme ile tanı ve teşhis koyma gibi pek çok işlemi de yerine getirir.
Diş Sağlığı Uzmanı Nasıl Olunur?
Lise eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin diş sağlığı uzmanı nasıl olunur? Sorusuna bulacaklar en temel yanıt: Diş sağlığı uzmanı olabilmek amacıyla öncelikli olarak üniversitelerin 5 yıl boyunca eğitim vermekte olan diş hekimliği fakültesinin tamamlanması ve lisans derecesi ile mezun olunması gerekir. Bunların haricinde aynı zamanda diş hekimi olabilmek amacıyla bazı nitelikleri de beraberinde taşımak gerekir.

Diş Sağlığı Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?
Diş sağlığı uzmanı olmak amacıyla 5 yıllık diş hekimliği fakülte ellerinden Başarılı bir şekilde mezunu olmak gerekir ayrıca diş hekimliği fakültelerinde iki sene süren teorik dersler okutulur. Son 3 sene içerisinde ise eğitimler artık uygulamalı bir şekilde yapılır stajlar, kliniklerde yapılır. Diş Hekimi olabilmek amacıyla aynı zamanda gerekli olan kriterler aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır:
l Diş sağlığı problemleri yaşayan kişilerin bulgularını analiz etmek ve en uygun tedavi yöntemini seçerek problem çözme kabiliyetine sahip olmak,
l Diş rahatsızlıkları ile ilgili operasyonları düzenleyebilecek derecede uzun süre ayakta kalma yeterliliğine sahip olmak,
l Organizasyon becerisini gösterecek kabiliyete sahip olmak,
l Detaylı bir şekilde çalışabilme içe ve ağız içerisinde meydana gelen çeşitli değişimler ile problemleri saptamak,
l Diş problemi yaşayan kişiler ve diğer meslek profesyonelleri ile mükemmel bir iletişim kurabilmek,
l Çeşitli aletler ile çalışarak el becerisine sahip olmak.
Diş Sağlığı Uzmanı Maaşları Ne Kadardır?
Diş sağlığı uzmanı maaşı ile ilgili ortalama bir fiyat vermek yanlış olacaktır. Göreve yeni başlayan diş sağlığı uzmanlarının maaşları yaklaşık olarak 6500 TL ile 7500 TL aralığındadır. Bu meslekte 5 seneden daha fazla faaliyet gösteren diş sağlığı uzmanı maaşı ise ortalama 8500 TL ile 9000 TL arasında değişir. Diş hekimlerinin maaşları, çalışmış oldukları kurumlara göre değişiklik gösterebilir.
Diş Sağlığı Uzmanı İş İmkanları Nelerdir?
Diş sağlığı uzmanlarının çalışma alanları yalnızca kendi meslekleri ile sınırlıdır. Kamu hastanelerinde çalışma imkanları varken, özel hastanelerde ya da tıp fakültelerinde de aynı şekilde çalışma imkanları mevcuttur. Bunların haricinde diş sağlığı uzmanları, diş fırçası firmaları ile ağız operasyonlarında kullanılmakta olan çeşitli aletlerin imalatını gerçekleştiren firmalarda da çalışabilir.